Viens divi gatavs – gards, aromātisks kārums!
Sastāvdaļas

1 pilngraudu (var arī klasisko) lavašs (120 gr)
200 gr vājpiena biezpiens
80 gr avenes (vai citas ogas/auglis)
1 maza ola (var arī nelikt olu)
Saldinātājs pēc izvēles (es izvēlos no www.lowcarb.lv), var pielikt  1 ēd.karoti (20 gr) arī kādu dabīgo sīrupu (agaves, kļavu lapu, dateļu).
Pagatavošana
Avenes savāra ar saldinātāju un atdzesē. Biezpienu sablendē ar   olas atdalīto baltumu (dzeltenumu atstāj pārsmērēšanai), pievieno aveņu biezeni. Pilngraudu lavašu sagriež 4 vienādās strēmelītēs. Uz katras stūra liek biezpiena – aveņu masas pildījumu: saloka trijstūrīti, pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepeškrāsnī 180 grādos ~12 minūtes.
Uzturvērtība  visai porcijai (4 gab, 455 gr): OB = 48,5 gr, OH = 83,6 gr, T = 8,1 gr, Kcal = 659,2 Tātad vienā (114 gr) ir 165 kcal.