Maizes zupa ar biezpiena-dzērveņu krēmu
Sastāvdaļas:
600gr rudzu maize
1,5 litri ūdens
Žāvētas plūmes, rozīnes, žāvēti āboli (cik paši vēlamies)
Medus pāris ēdamkarotes.
Biezpiena krēmam:
400gr vājpiena biezpiens
300 gr dabīgais jogurts
Medus (cik nu saldu, katrs vēlas)
Valrieksti
30 gr želatīns
Dzērvenes, medus.
Pagatavošana:
Cepeškrāsnī apbrūnina šķēlēs sagrieztu rupjmaizi.Aplej to ar vārošu ūdeni. Minūtes 20-30 to izmērcē un sablenderē. Pievieno žāvētus augļus un vāra, kamēr augļi paliek mīksti.
Izvāra svaigās dzērvenes, pievieno medu, sablenderē.
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.Vājpiena biezpienu sajauc ar dabīgo jogurtu, pievieno medu, valriekstus. Karstā ūdens peldē izšķīdina želatīnu un pievieno biezpienam. Biezpiena masu liek silikona veidnēs, pa virsu karotīti ar dzērvenēm, kuru uzmanīgi iemaisa biezpiena masā. Liek sastingt ledusskapī. Maizes zupu atdzesē un pēc pāris stundām deserts gatavs! Labu apetīti!:)
Atbildēt