Mazi svētki, kurus ik gadu šajā datumā es atceros…Ir iemesls gardai  kūciņai:) Fantastiski garda un viegla deserta kūka, kuru nebūs kauns pasniegt pat visizlepušakajiem prātiem!
Sastāvdaļas
300 gr dzeltenās plūmees
300 gr mellenes
300 gr avenes
345 gr vājpiena biezpiens
225 vājpiena kefīrs
Saldinātājs
45 gr želatīns
Pagatavošana
Sablendē biezpienu ar kefīru, pievieno saldinātāju. Uzbriedina 15 gr želatīnu. Pēc tam uz 20 sek ieliek mikroviļņu krāsnī (vai arī izkausē karsta ūdens peldē). Izšķīdušo želatīnu pievieno biezpiena masai, kārtīgi sajauc un masu lej veidnē (es liku formā ar noņemamām malām). Biezpiena masa sastinga  ~1h laikā, tad sablendē  mellenes, uzbriedina 10 gr želatīna, ieliek arī to uz 20 sek mikroviļņu krāsnī (vai atkal izkausē karsta ūdens peldē) un pievieno sablendētajām mellenēm. Melleņu masu lej uz jau sastingušās biezpiena masas un atkal liek ledusskapī sastint. To visu atkārto arī ar plūmēm un  avenēm.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1515 gr) OB = 118,8 gr, OH = 122,6 gr, T = 3,6 gr, Kcal = 1030.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,8 gr
OH = 8 gr
T = 0,2 gr
Kcal  = 68