Sirsniņtorte Valentīndienai (bez miltiem un taukvielām)
“VALENTĪNDIENAS SIRSNIŅTORTE”
Sastāvdaļas:
1 sirsniņai:
Baltās pupiņas (konservētas) 220gr
Baltā šokolāde 100gr
2 olas
30 gr rozīnes
30gr valrieksti
1 tējkarote cepamais pulveris
2 sirsniņai:
Brūnās pupiņas (konservētas) 220gr
Piena šokolāde 100gr
2 olas
30 gr rozīnes
30 gr valrieksti
1 tējkarote cepamais pulveris
3 sirsniņai:
Sarkanās pupiņas (konservētas) 220gr
Melnā šokolāde 100gr
2 olas
30 gr rozīnes
30 gr valrieksti
1 tējkarote cepamais pulveris
Krēms:
400gr vājpiena biezpiens
200gr melnā šokolāde
150gr Piena spēks vai jogurts Activia
Glazūra:
3 ēdamkarotes kakao
50 gr sviests
5 ēdamkarotes kļavu lapu sīrups.
4 ēdamkarotes Piena spēks
Starp ripām var iemērēt kādu skābu ievārījumu vai džemu(šajā gadījumā ar medu savārīti svaigi ķirši)
Pagatavošana:
Ripas: Nolej šķidrumu un noskalo pupiņas. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Sablenderē pupiņas ar olām, pievieno izkausēto šokolādi, rozīnes, valriekstus. Lej formā un cep gatavu ~175-180 grādos.
Krēmam: sablenderē biezpienu ar Piena spēku vai jogurtu. Pievieno izkausētu šokolādi.Sajauc abas masas.
Glazūra: izkausē sviestu, pievieno kakao, 4 ēdamkarotes Piena spēku. Uzkarsē un nedaudz atdzesē pirms klāj uz tortes virsmas.
Kas par iemeslu varetu but, ka man tas izceptas ripas juk ara?
Hmm?Juka ārā? Savādi.varbūt pārāk lielā temperatūrā cepāt? Vai par maz sablenderējās?