Brokastu omlete ar tunci, sieru un zaļumiem
Kad mājās nekā nav, un uz
veikalu iet, vēl ir slinkums, atveram ledusskapi un cepam brokastīs omleti no tā, ko tajā atrodam…:)
Sastāvdaļas
2 mazas olas (104 gr)
100 gr olu baltums
60 gr tuncis (1/2 no bundžiņas)
50 gr zaļumi, vai dārzeņi (es liku 25 gr lociņus 25 gr papriku, lai ir krāsaini un arī acij baudāmi…)
25 gr siers 10% (vai Spēkavīrs)
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Olas sakuļ ar olu batumu, pievieno sāli garšvielas un lej uz pannas. Cep nelielā temperatūrā, zem vāka, lai omlete arī pa vidu paspēj “saķerties”. Pa to laiku sarīvē sieru, sagriež zaļumus, dārzeņus, saspaida tunci – visu samaisa, pievieno garšvielas. Kad omletes apakša ir gatava, uz tās vienas puses liek tunča-siera-dārzeņu maisījumu. Omleti pārloka, piespiež, uzliek pannai vāku, izslēdz plīti (man ir eletriskā virsma) un atstāj, uz minūtēm 7, lai izkūst siers.
Uzturvērtība porcijai ( 339 gr): OB = 49,3 gr, OH = 3,6 gr, T = 14,8 gr, Kcal = 347
Atbildēt