Kabaču rulete ar sieru (pannā)
Kabači pašā pilnbriedā. Ko tikai no tiem nevar pagatavot! Šoreiz dalos ar nereāli gardu, maigu un sātīgu kabaču ruletīti. Mazliet piepūles, bet tas ir to vērts!
Sastāvdaļas
1 kabacis (380 gr)
4 olas
50 gr siers Spēkavīrs vai 10%
20 gr dilles, pētersīļi
2-3 daiviņas ķiploks
Sāls, garšvielas
Pagatavošana
Kabaci sarīvē un apkaisa ar sāli.Noliek malā, lai tas atsulojas. Sarīvē sieru, sagriež zaļumus. Olas sakuļ pievieno sarīvētu sieru, zaļumus, ķiploku, nospiestu kabaci.Visu samaisa un mīklu lej uz uzkarsētas (labas, ar nepiedegošo virsmu) pannas.Cep ne pārāk karstā temperatūrā – tā, lai paspēj “saķerties”gan augša, gan apakša. Kad apakša ir apcepusies ar divu lāpstiņu (vai roku – uzmanīgi neapdedzinamies!) palīdzību “pankūku” sarullē uz vienu pannas pusi. Uzlej ar kausiņu un izlīdzina mīklas nākošo porciju. Kad tā apcepusies, pankūku”atkal sarullē uz maliņu.Tā, kamēr visa mīkla izcepusies. Beigās sarullē, uzliek pannai vāku un atstāj uz kādām 5 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (670 gr) OB = 48,7 gr, OH = 21,9 gr, T = 35,5 gr, Kcal = 551,7
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,3 gr
OH = 3,3 gr
T = 5,3 gr
Kcal = 82,3
Atbildēt