Pica ar tunci un sieru (pannā)
No rīta pamodos ar domu, ka nezinu, ko gan tādu gardu apēst brokastīs. Atveru ledusskapi un no tā, kas tur atrodams izcepu slinko picu pannā… Nu, tā pa vienkāršo un ātro…:) Kamēr kafija ievilkās pica jau gatava…:)
Pamatnei
1 ola
140 gr vājpiena biezpiens
60 gr rīsu milti
1/2 tējk.cep.pulvers
Sāls
Pa virsu
1/2 bundžiņa tuncis savā sulā (60 gr)
10 cherry tomātiņi (125 gr) vai parastie tomāti
70 gr siers 10%
Zaļie locini
Sāls, pipari
Pagatavošana
Sajauc mīklas sastāvdaļas un ar rokām veidojot plakanāku formu liek to pannā (vai cep cepeškrāsnī izrullējot to uz cepamā papīra). Ar karotes/dakšas palīdzību to izlīdzina un cep ļoooti zemā temperatūrā, kamēr apakša apcepas. Ar platu lāpstiņu apgriež uz otru pusi. Kamēr cepās apakša pa to laiku sarīvē sieru, saspaida tunci, sagriež lociņus, un visu sajauc. Pievieno garšvielas pēc izvēles. Pārgriež cherry tomātiņus uz pusēm.Kad pamatne apgriezta uz tās virsmas liek tomātiņus, kuriem, pāri pārkaisa siera-tunča-lociņu maisījumu. Uzliek pannai vāku un cep vēl ~10 minūtes, līdz siers izkusis. Es vēl apakšā nedaudz ielēju ūdeni- lai nesadeg apakša – kamēr siers kusa, ūdens iztvaikoja un pamatne bija mīksta un nesadega.
Uzturvērtība visai porcijai (535 gr)
OB = 79 gr
OH = 59gr
T = 14,8 gr
Kcal = 696
Tātad pusei 348 kcal.
Atbildēt