Rudens ir ābolu laiks. Tātad laiks cept ābolu pīrāgu! Un ne jau šādu tādu! Bet veselīgo, protams -jo mēs taču ēdam un tievējam !
Sastāvdaļas
2 āboli (400 gr jau nomizoti)
3 olas
100 gr kefīrs (2%), vai paniņas, vai Lakto
100 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
1 tējkarote soda
Stēvija ( vai jebkurš cits saldinātājs pēc izvēles)
Vaniļa
Kanēlis
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež šķēlītēs. Ieber bļodā, pārkaisa ar kanēli un samaisa. Olām atdala olu baltumus. Olu dzeltenumus sakuļ ar kefīru, saldinātāju, vaniļu, miltiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Olu baltumus pievieno olu dzeltenumiem. Formas apakšā ber ābolus (es atstāju 1/2 ābolu sagrieztu šķēlītēs, ko pa virsu uzlikt) un pārlej pāri mīklu.Izlīdzina. Pa virsu kārto ābolu šķēlītes un liek cepeškrāsnī cepties ~180 grādos ~20-25 minūtes (atkarīgs no plīts, formas).
Uzturvērtība visai porcijai (765 gr): OB = 32,1 gr, OH = 112,5 gr, T = 23,7 gr, Kcal = 806
Uzturvērtība 1/2 porcijai OB = 16,1 gr, OH = 56,3 gr, T = 11,9 gr, Kcal = 403,7
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,2 gr
OH = 14,7 gr
T = 3,1 gr
Kcal = 105,4