Lavaša rulete ar āboliem un kanēli
Āboli…kanēlis! Lielisks garšu salikums! Kārtējais gardumiņš no lavaša. Un pavisam draudzīgs mūsu punčiem. Mmm….tik gards! Un pats galvenais, ka tās pagatavošana ir tik vienkārša, ka pat skolnieks ar to tiks galā!
Sastāvdaļas
1 lavašs Prima food (kvadrāts, 120 g)
500 g vājpiena biezpiens
2 olas ( 1 olas dzeltenumu atstāj pārsmērēšanai)
400 g āboli (man bija saldie)
Kanēlis
10 g kļavu lapu sīrups
Saldinātājs pēc izvēles
Magones (pa virsu)
Pagatavošana
1. Ābolus nomizo sagriež smalkos kubiciņos, pievieno kanēli, sīrupu un samaisa.
2. Biezpienu sablendē ar vienu veselu olu un vienas olas baltumu (dzeltenumu atstāj pārsmērēšanai), saldinātāju.
3. Lavašu pārsmērē ar biezpiena masu, pa virsu liek ābolus.
4. Sarullē, pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar magonēm un liek cepeškrāsnī 175 grādos uz minūtēm 20.
Uzturvērtība visai ruletei (1130 g) OB = 111,6 gr, OH = 127,5 gr, T = 4,3 gr, Kcal = 1056
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,9 g
OH = 11,3 g
T = 0,4 g
Kcal = 94
Nu šis ir izcils našķis. Ļoti gardi!
Paldies!