Ābolu pankūku torte ar biezpiena-dateļu-banānu krēmu
Rudens – ābolu laiks. Kad no laukiem atved ābolus, jādomā kā un, kur tos izlietot. Protams, vislabāk tos ēst svaigā veidā. Bet var arī pagatavot ābolu pankūku tortīti…:)
Sastāvdaļas
3 olas
250 gr vājpiena kefīrs
100 gr kukurūza smitli
100 gr rīsu milti
1 tējkarote cepamais pulveris
400 gr sarīvēts ābols
Saldinātājs pēc izvēles
Krēmam
3 x 180 gr vājpiena biezpiens
150 gr dateles
1 gatavs banāns (120 gr)
Dekoram: 25 gr zemesriekstu pulveris https://fanutrition.lv/shop/so-good-peanut-powder/)
~10 gr melnās šokolādes krēms: https://www.monin.com/asia/monin-dark-chocolate-sauce.html
Pagatavošana
Sakuļ 3 olas ar vājpiena kefīru, saldinātāju. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sarīvētu ābolu. Cep pankūkas pannā zem vāka no abām pusēm – ļoti mazā temperatūrā. Man bija panna ar diametru 18 cm un sanāca 7 mazas pankūciņas. Izmantojot lielāku pannu – tortīte būs zemāka, jo sanāks vienkārši mazāk “ripas”.
Krēmam
Dateles aplej ar karstu ūdeni un noliek uz ~20 minūtem. Pēc tam datelēm nolej ūdeni, pievieno biezpienam un sablendē. Pievieno sagrieztu banānu un vēlreiz visu sablendē. Smērē krēmu starp pankūkām, gar malām, pa virsu. Tortei apkārt un pa virsu dekorē ar zemesriekstu pulveri un šokolādes mērci no www.gemoss.lv .
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,3 gr
OH = 20,3 gr
T = 1,9 gr
Kcal = 132
Atbildēt