Rudens – ķirbju laiks. Bez kometāriem – jācep:)
Sastāvdaļas

Biezpiena masai
600 gr vājpiena biezpiens
3 olas (+50 gr olu baltums – pieliku, jo biezpiens bija pasauss)
40 gr milti (es liku kukurūzas, bet var likt jebkurus citus)
Saldinātājs, vaniļa
1 tējkarote cepamais pulveris
Ķirbju masai
300gr ķirbis
1 ola
50 gr milti
Saldinātājs
Kanēlis (pēc izvēles)
1/2 tējkarote cepamais pulveris
Pēc vēlmes var pievienot vēl rozīnes vai dzērvenes…)
Pagatavošana
Ķirbi vai, nu izsautē, vai izcep cepeškrāsnī. Atdzesē. Pievieno 2 olas, miltus, garšvielas, saldinātājus un sablendē.
Biezpienam pievieno olas, saldinātāju, vaniļu, miltus – visu sablendē. Ņem formu un liek lielu karoti biezpiena masas, tad pa virsu ķirbju masu, tad atkal biezpiena, tad ķirbja – tā atkārto, kamēr abas masas ir cepamajā formā. Ar tievu kociņu var uzzīmēt zīmējumu. Liek cepeškrāsnī ~175 grādos gatavu.
Uzturvērtība visai porcijai (1260 gr) OB = 161,3 gr, OH = 103,9 gr,  = 29,5 gr, Kcal = 1343
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,8 gr
OH = 8,2 gr
T = 2,3 gr
Kcal = 107