Tarte ar upenēm un bezē
Fantastiski garda tarte ar upenēm! Noteikti iesaku!
Sastāvdaļas
Pamatnei – mīklai
1 ola
240 gr vājpiena biezpiens
25 gr kokriekstu eļļa (vai sviests)
50 gr rīsu milti (vai jebkuri citi milti)
40 gr kukurūzas milti (jāskatās pēc biezpiena slapjuma – citeiz pietiek ar kopā 80 gr miltiem)
1/2 tējk.cepamais pulveris
Sāls šķipsniņa
Vaniļa
Pildījums
80 gr olu baltums
Saldinātājs
10 gr kukurūzas ciete
10 gr milti (man bija rīsu milti)
1 tējk. cepamais pulveris
300 gr upenes + saldinātājs
Es izmantoju saldinātājus no www.lowcarb.lv. Šoreiz liku 50/50 eritrols + vaniļas stēvijas pilieni.
Pagatavošana
1. 300 gr upenes (man bija saldētas) ber katliņā, pievieno saldinātāju, vai pēc izvērles citu saldinātāju (jāgaršo – jo tās ir gana stipras, būs vajadzīgs vairāk kā citiem augļiem, ogām) un nedaudz pavāra. Izber platā traukā, lai atdziest.
2. Sakuļ olu ar izkausētu taukvielu, saldinātāju, biezpienu, cepamo pulveri,vaniļu, pievieno biezpienu, miltus. Samīca bumbā. Jāskatās, pēc biezpiena mitruma: ja mīkla slapja un vēl ļoti līp pie pirkstiem, pieliek vēl miltus. Mīklu ietin pārtikas plēvē vai maisiņā un liek uz ~30 min ledusskapi vai uz mazāk laika saldētavā.
3. Sakuļ olu baltumu stingrās putās (var ņemt olu baltumu no 3 olām, vai tā kā es: izmantot no 1 kg iepakojuma). Pievieno cieti, miltus, saldinātāju, cepamo pulveri un vēlreiz visu saputo.
4. Izņem mīklu no ledusskapja un liek formā, veidojot sānu “bortiņus”. Sakultajā olu baltumu masā iemaisa uzmanīgi upenes. Masu lej uz pamatnes un liek cepeskrāsnī ~175 grādos uz ~25-30 minūtēm. (jāskatās pēc katra cepeškrāsns)
No tartes nedaudz palika mīkla: ieliku nedaudz upenītes un izcepu vienu pildīto cepumiņu. Hmm, nu arī šādi bija ļoti gardi!
Uzturvērtība visai porcijai ( 820 gr) OB = 74 gr, OH = 130 gr, T = 35 gr, Kcal = 1140.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9 gr
OH = 15,7 gr
T = 4,2 gr
Kcal = 139
Atbildēt