Vistas filejas – dārzeņu- šampinjonu pica/pīrāgs
Kad jau atkal apnīk vistas fileja un vistas filejas kotletes, top lielā, gardā un veselīgā “ģimenes pica”, vai pīrāgs? Ai, kāda gan tam nozīme! Galvenais, ka labi garšo! (un dikti maz kcal…)
Sastāvdaļas
Pamatnei
300 gr auzu pārslas
500 gr vājpiena kefīrs
3 olas
3 vistas filejas (1 kg)
3 lielas ķiploka daiviņas (27 gr)
1 sīpols (100 gr)
Pa virsu
300 gr dabīgais jogurts
100 gr adžika (Pūres)
2 paprikas (324 gr)
250 gr šampinjoni
1 neliels brokolis (200 gr)
160 gr siers “Spēkavīrs”
Pagatavošana
1. Vistas fileju samaļ (es to iepriekšējā dienu iemarinēju sinepēs un adžikā), vai sablendē virtuves kombainā.
2. Auzu pārslas aplej ar kefīru un uzbriedina. Samaltajai vistas masai pievieno auzu pārslas, olas, sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, garšvielas pēc izvēles. Masu klāj uz cepamās plāts, izlīdzina un cep ~180 grādos, kamēr tā gatava (~ 25-30 minūtes).
3. Pa to laiku sagriež sēnes un liek pannā sautēties, pievieno papriku, brokoli, sāli, garšvielas. Visu sasautē – liek caurdurī un notecina lieko šķidrumu un atdzesē.
4. Jogurtam pievieno adžiku, sāli. Sarīvē sieru.
5. Izņem pamatni, nedaudz atdzesē. Smērē pa virsu jogurta – adžikas maisījumu.
6. Sasautētajiem dārzeņiem pievieno sarīvētu sieru un pārliek visu pāri pārsmērētājai pamatnei.
Liek atpkaļ cepeškrāsnī vēl uz minūtēm ~15, lai izkūst siers.
Uzturvērtība visai porcijai OB = 426,4 gr, OH = 251, 4 gr, T = 110 gr, Kcal = 3560
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,6 gr
OH = 7,4 gr
T = 3,2 gr
Kcal = 105
Kur tiek pievienota vistas masa?
Pie auzu pārslām: pamatnē.