Keksiņi ar melleņu, svaigā sieru un biezpiena krēmu (bez olām)
Negaršo auzu pārslas? Tās liekas glumas, neēdamas…? Bet auzu pārslu – medus keksiņi? Es arī tā domāju – ka tie gan ir labie!
Sastāvdaļas ( 5 gab)
Groziņiem
30 gr auzu pārslas
50 gr auzu klijas
30 gr rīsu milti
2 ēd.k medus (35 gr)
50 gr ūdens
Krēmam
60 gr mellenes
90 gr vājpiena biezpiens
125 gr svaigais siers Ricotta (11%)
Pagatavošana
1. Savāra mellenes, pieliekot saldinātāju pēc nepieciešamības – sablendē un noliek atdzist.
2. Sajauc visas sastāvdaļas groziņiem un noliek malā, lai nedaudz uzbriest
3.Ar nedaudz mitrām rokām liek mīklu formiņās un veido groziņus.
4. Liek cepeškrāsnī ~25 minūtēm, ~175-180 grādos. Izņem un atdzesē.
5. Krēmam: sablendē mellenes ar biezpienu un svaigo sieru. Pēc vajadzības pieliek saldinātāju , vaniļu.
6. Krēmu liek atdzisušajos groziņos – dekorē pēc sirds patikas. Man melnā šokolāde.
Uzturvērtība visai porcijai ( 5 gab, 419 gr) OB = 31,3 gr, OH = 15 gr, T = 16, gr, Kcal = 745.
Tātad, 1 gab: OB = 6,3 gr, OH = 23,1 gr, T = 3,2 gr, Kcal = 149
Atbildēt