Vistas filejas kotletes ar kuskusu
Jau labu laiku iegājies, ka pusdienās standartā mums parasti ir gaļa/zivs, kaut kas no graudaugiem un,protams, dārzeņi. Es izdomāju to visu apvienot un lūk, kas sanāca. Taukvielas var izvēlēties papildus pievenojot eļļu vai izmantojot kā es avokado mērcīti pie kotletēm. Ērti šādas pusdienas paņemt arī līdzi uz darbu, vai ceļā. Sarēķinot visu šo porciju vidēji uz 5 ēdienreizēm: 150 gr vistas fileja katrā ēdienreizē, 50 gr kuskuss, un ap 200 gr dārzeņi).
Sastāvdaļas
750 gr vistas fileja
3 olas
375 gr ķirbis
375 gr brokolis (vai citi dārzeņi, kopsvarā 750 gr)
3 palielas ķiploka daiviņas
Sāls, pipari, garšvielas
250 gr pilngraudu kuskuss (var izmantot jebkurus citus graudaugus)
500 gr karsts ūdens
Pagatavošana
Vistas fileju samaļ. Ķirbi, puravu, ķiploku, zaļumus sasmalcina. Kuskusu aplej ar verdošu ūdeni, uzliek virsū traukam šķīvi un atstāj uzbriest. Vistas filejai pievieno dārzeņus, kuskusu, garšvielas, visu sajauc, veido kotletes un liek uz cepamā papīra, vai silikona paklājiņa. Un cep ~50 min ~ 175 grādos.
Uzturvērtība visai porcijai (1985 gr) OB = 244 gr, OH = 216 gr, T = 44,9 gr, Kcal = 2281
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,3 gr
OH = 10,9 gr
T = 2,3 gr
Kcal = 112
Tātad, ja izdalām uz 5 ēdienreizēm, vienā būs: OB = 48,8 gr, OH = 43,2 gr, T = 9 gr, Kcal = 456 kcal.
Atbildēt