Rudens – hurmas laiks!
Sastāvdaļas ( 2 gab)
Pamatnei
160 gr pilngraudu kviešu milti
100 gr karsts ūdens
30 gr kokoseļļa (vai sviests)
Šķipsniņa sāls
Saldinātājs
1/2 tējk.cep.pulveris

Pildījums 
1  hurma (300 gr)
240 gr vājpiena biezpiens
1 mazas olas baltums (jeb 30 gr)
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
Gatavo mīklu: karstam  ūdenim pievieno eļļu, saldinātāju un samaisot pievieno sausajām sastāvdaļām un iejauc mīklu, kas nelīp pie rokām. Liek uz minūtēm 20 ledusskapī. Sagriež hurmuu šķēlītēs. Mīklu izņem no ledusskapja un sadala 2 daļās. Izrullē  un vienai galetei pa vidu liek 1/2 biezpienu, kas  sajaukts ar olas baltumu un saldinātāju. Virsū kārto 1/2 hurmas šķēlītes atstājot maliņu brīvu, lai pēc tam var uzlocīt. Uzloka mīklas maliņas. Maliņas var pārsmērēt ar olas dzeltenumu. To pašu atkārto ar otru mīklas pikucīti. Abas galetes  liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavas ~25 minūtes 175-180 grādos.
Uzturvērtība visai porcijai(  2 galetēm 860 gr)  ir OB= 70,6 gr, OH = 143,7 gr, T = 35,1 gr, Kcal = 1237.
Uzturvērtība
 100 gr
OB  = 8,2 gr
OH = 16,7 gr
T = 4 gr
Kcal = 144
202 kcal
Dalāmas uz pusēm, vai pat 3 -4 daļās.