Lavaša rulete ar sieru, biezpienu un zaļumiem
Kā vienmēr viss ģeniālais ir ārkārtīgi vienkāršs. Vakariņām super garda, sātīga rulete no lavaša.
Sastāvdaļas
1 pilngraudu lavašs (120 gr, Prima Food, kantainais)
200 gr vājpiena biezpiens
200 gr siers ar kaņepju ēklām (nopirku RIMI, SIA Latgales piens, tas pats, kam Tējas sieri, bet var izmantot arī citus Tējas sierus)
100 gr krēmsiers “Latgale”
80 gr olu baltums + 1 olas baltums(dzeltenums pārsmērēšanai)
40 gr zaļie lociņi
40 gr dilles
Sāls, garšvielas pēdc izvēles
1 olas dzeltenums (pārsmērēšanai)
Sēkliņas (pārkaisīšanai)
Pagatavošana
Sarīvē sieru, pievieno, biezpienu, krēmsieru, olas baltumu, zaļumus un visus sajauc. Masu smērē uz lavaša, sarullē. Pārsmērē ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa sēkliņas. Liek cepties 175 -180 grādos ~20 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai OB = 127,2 gr, OH = 89 gr, T = 46,6 gr, Kcal = 1291
Uzturvērtība 100 gr
OB = 15,2 gr
OH = 10,6 gr
T = 5,6 gr
Kcal = 155
Atbildēt