Kaut kas jauns un mazliet savādāks.  Jā, zinu, ka daudzi uzskata mikroviļņu krāsni par kaitīgu organismam. Jā, varbūt, ja to lieto ikdienā. Bet es to izmantoju samērā reti. Es zinu, ka ir daudzi cilvēki, īpaši jaunieši studenti, kam vēl nav iegādāta cepeškrāsns, ir tikai šī “ierīce”,  bet kādu kārumu gribas. Ceru, ka šī kūciņa jums patiks.
Sastāvdaļas
2 banāni
3 olas
40 gr kakao
Saldinātājs
1/2 tējk.cepamais pulveris
20 gr Whey proteīns (var iztikt, bet tad jāpieliek kāds citu saldinātājs)
200 gr vājpiena biezpiens
250 gr svaigais siers Ricotta (11%)
50 gr upenes/mellenes
Pagatavošana
1. Mellenes vai upenes nedaudz savāra un sablendē. Ja vajag, pievieno saldinātāju.
2. Gatavojam biskvītu: olas sablendē ar banānu, saldinātāju, kakao un cepamo pulveri. Masu lej traukā un liek mikroviļņu krāsnī uz max jaudu. Es liku 800 w uz 7 minūtēm. Izņem no formas un atdzesē.
3. Gatavo krēmu: biezpienam pievieno Ricotta, sablendētās ogas, proteīnu (vai saldinātāju) un kārtīgi visu sablendē.
4. Atdzisušo biskvītu uzmanīgi pārgriež uz pusēm un vienu pusi sagriež mazos kubiciņos.
5. Sagriezto biskvītu iemaisa krēmā.
5. Atrod tādu trauku (bļodu), kas atbilst  biskvīta diametram un izklāj ar pārtikas plēvi (labāk 2 kārtās). Traukā liek sajaukto krēmu ar biskvītu, bet pa virsu uzliek otru biskvīta pusīti. Pārkl;aj ar plēvi un trauku liek ledusskapī vismaz uz 4 h, bet labāk uz visu nakti.
6. No rīta “izpakojam” mūsu kūciņu, dekorējam un baudam.
Uzturvērtība (945 gr) visai porcijai: OB = 95 gr, OH = 86,8 gr, T = 53,9 gr, Kcal = 1207
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10 gr
OH = 9,1 gr
T = 5,7 gr
Kcal = 128