Svinam svētkus Latvijai. Balti sarkanās krāsas dominē! Svinam svētkus un baudam gardus svētku desertus! Divas bezgala gardas un ātri pagatavojamas bezē ruletes ar avenēm!  (cik var tās želatīna ogu-jogurta kūka gatavot: var arī, ko citu pamēģināt). Gards, maigs deserts svētku reizei ar pavisam nesliktu uzturvērtību. 
Sastāvdaļas

160 gr olu baltums
200 gr pūdercukurs
Vaniļa (man bija esence)
2 x 250 gr svaigais siers Ricotta (11%)
180 gr vājpiena biezpiens
Saldinātājs
250 gr avenes
Pagatavošana
Olu baltumu sakuļ putās. Tad pamazām pievieno pūdercukuru un saputo stingrā biezā masā, kuru klāj uz cepamā papīra (vai silikona paklājiņa) taisnstūra veidā. No pieredzes: pirms tam tomēr iesaku to iemsērēt ar eļļu (lai var pēc tam to vieglāk  noņemt). Liek cepeškrāsnī ~175 grādos un cep ~15-20 minūtes (atkarīgs no plīts), lai bezē kļūst pavisam nedaudz brūngans. Izņem  un nedaudz atdzesētam uzliek otru cepamo papīru virsū un apgriež otrādi. Pavisam uzmanīgi noņem papīru. Atdzesē .
Krēms: biezpienu sakuļ ar Ricottu saldinātāju vaniļu.
Uz atdzesētās bezē pamatnes klāj virsū krēmu, pa virsu kārto avenes (man bija saldētas un mana kļūda, ka nenotecināju lieko sulu, tādēļ, tā sula nedaudz patecēja  un padarīju krēmu šķidrāku) un sarullē. Dekorē pāc sirds patikas! Bauda ilgi negaidot, jo tas vienkārši ir pārāk grūti (gaidīt)…:)
Uzturvērtība visai porcijai (1290 gr) OB = 70 gr, OH = 270 gr, T = 56,7 gr, Kcal = 1826
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,1 gr
OH = 20,9 gr
T = 4,3 gr
Kcal = 142