Biezpiena banānu-ābolu pīrāgs (pannā)
Tik sātīgs un gards. Vienkāršas sastāvdaļas, ātri pagatvojams gardums. Tāds kā saldais “hačapuri”. Kāpēc gan ne?
Sastāvdaļas
2 olas
1 ne pārāk liels banāns
150 gr vājpiena biezpiens
1 neliels ābols (100 gr)
60 gr kukurūzas milti (vai jebkuri citi)
1 tējkarote cepamais pulveris
Vaniļa, vai kanēlis
Saldinātājs pēc nepieciešamības (ja ābols salds, tad pat nav nepieciešamība)
Pagatavošana
Olas sablendē ar banānu un biezpienu, vaniļu. Pievieno miltus un cepamo pulveri. Ābolu nomizo un sagriež mazos kubiciņos (vai sarīvē, bet man labāk patīk sagriezts-tad to labāk sajūt).Iemaisa mīklā un lej to uz nedaudz ar eļļu iesmērētas pannas. Cep uz ļoti mazas uguns (zemā temperatūrā) pannā zem vāka ~8-10 minūtes no vienas puses, tad apgriež un kādas minūtes 5 no otras. Porcija var dalīt uz 2 ēdienreizēm.
Visas porcijas ( 660 gr) uzturvērtība: OB = 49,7 gr, OH = 82, 4 gr, T = 14,5 gr, Kcal = 660
Tātad puse (330 gr ) būs: OB = 24,8 gr, OH = 41,1 gr, T = 7,2 gr, Kcal = 330
Atbildēt