Kad apnīk, līdz nāvei apnīk  parastās “standarta” pusdienas, kurās parasti izvēlamies: gaļa, piedevas, salāti. To visu var apvienot gardos, sātīgos salātos un ērti paņemt līdzi arī uz darbu.
Sastāvdaļas
150 g pagatavota vistas fileja ( bet var būt arī 100 g kūpinata vistas krūtiņa, vai 100 g kūpināta vistas/liellopa gaļa)
60 g turku zirņi (šoreiz  dots “sausais”svars -bet,  ja ir  jau gatavi/konservēti, tad izmanto 120 g  gatavus- konservētus) vai arī konservētas pupiņas, vai citus graudaugus).
100 g gurķis (var būt arī marinēts)
100 g paprika (vai marinētas sēnes arī derēs)
Mērcei
1/2  ļoti gatavs avokado (60 g)
120 g  2% kefīrs (vai dabīgais jogurts)
~20 gr zaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks)
Citronu sula, sāls, pipari (var pielikt arī ķiplociņus)
Pagatavošana
1. Turku zirņus iepriekšējā vakarā iemērc. Vai izmanto jau gatavus (konservētos 120 g).
2. Sagriež dārzeņus, gaļu, gurķus.
3. Gatavo mērci: sablendē visas mērces sastāvdaļas un sajauc ar salātiem. Viens, divi un gatavs.
Uzturvērtība visai porcijai (610 g)
OB =55 g
OH=42 g
T = 22,2
Kcal = 592