Braunijs ļoti populāra un garda kūka. Un parasti arī bezgala trekna. Es jums piedāvāju “liesāku”  un protams, veselīgāku variantu. Mitra, garda un salda- kādai jau tai jābūt.
Sastāvdaļas
2 olas
70 gr dateles (dateles izmērcē)
1 banāns
35 gr kakao
45 gr kokosriekstu eļļa
3 ēd.k piens (30 gr)
1 neliels ābols (150 gr)
Saldinātājs (pēc izvēles)
80 gr rīsu milti (var izmantot arī citus, vai mixēt)
1 tējkarote cepamais pulveris
Glazūra: 30 gr melnā šoko + 20 gr piens
Pagatavošana
Izmērcētās dateles sablendē ar olām, banānu, kakao, eļļu un saldinātāju. Smalki sarīvē ābolu un pievieno masai. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Masu lej formā un liek cepeškrāsnī ~175 grādos un cep ~45 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (bez glazūras) (630 gr) OB = 33,6 gr, OH = 164,6 gr, T = 63,3 gr, Kcal = 1363
Uzturvērtība 100 gr (bez glazūras)
OB = 5,3 gr
OH = 26,1 gr
T = 10
Kcal = 216