Bezē torte ar kakao krēmu un banānu
Vakardien kādam man tuvam un mīļam cilvēciņam bija svētki. Tam par godu tapa jauna tortīte.
Sastāvdaļas
80 gr olu baltums (jeb 2 olu baltums)
100 gr cukurs
1 tējkarote citronu sula
1 liels vai 2 mazi mīksti avokado (135 gr)
25 gr kakao
180 gr vājpiena biezpiens (no paciņām)
250 gr svaigais siers Ricotta
Saldinātājs pēc izvēles
1 gatavs banāns (90 gr)
Glazūra: 70 gr melnā šokolāde + 50 gr piens (glazūru var arī neliet, bet dekorēt ar ko patīkas: būs mazāk kcal)
Pagatavošana
1. Saputo olu baltumus stingrās putās.
2. Pamazām pievieno pūdercukuru un citronu sulas tējkaroti. Saputo stingrās putās un masu izliek divos vienādos apļos uz cepamās plāts (~1cm biezumā).
3. Uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Liek paplāti cepeškrāsnī un samazina temperatūru līdz 110 grādiem un cep ripas 50-60 minūtes. Plīti izslēdz un atstāj bezē ripas atdzist pilnībā.
4. Pa to laiku gatavo krēmu: sablendē avokado ar kakao, pievieno biezpienu, Ricottu, saldinātāju un vēlreiz visu kārtīgi sablendē viendabīgā krēmā. Smērē krēmu uz ripas, virsū iespiež banāna ripiņas un liek atkal krēma kārtu. Liek virsū otru ripu, kuru pārsmērē ar atlikušo krēmu.
5. Gatavo glazūru: šokolādes gabaliņus aplej ar pienu un ieliek mikroviļņu krāsnī ~45 sek. Vai arī liek karsta ūdens pelde un izšķīdina šokolādi pienā, līdz masa kļūst viendabīga. Atdzesē un pārsmērē tortes virsmu.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7 gr
OH = 19,2gr
T = 8 gr
Kcal = 174
Sveika, Ineta!!
Liels paldies par šo recepti. Nu tik garda, mmmmm. Manas garšas kārpiņas noteikt to izbaudīja. Noteikt gatavošu atkārtoti! Liels, liels paldies!
Sveika, Evita! Super, man liels prieks,ka Jums arī patika!