Upeņu kūka ar piparkūku garšu
Zsvētku laikā jācep atbilstošas kūkas. Ar piparkūku un aromātisko upeņu garšu.
Sastāvdaļas (forma 20 cm)
2 ripām
2 olas
1 lieeels banāns (150 gr)
90 gr rozīnes (vai dateles)
60 gr dabīgais jogurts
10 gr kokosriekstu eļļa (vai sviests)
40 gr pilngraudu kviešu milti
30 gr auzu klijas
2-3 tējkarotes piparkūku garšviela
1 soda
Krēmam
300 gr vājpiena biezpiens (no paciņām labāk – viendabīgāks, krēmam labāks)
250 gr svaigais siers Ricotta (11%)
Saldinātājs, vanilīns
Ogu krēmam
400 gr upenes
10 gr kukurūzas ciete
50 gr ūdens
Pagatavošana
1. Rozīnes aplej ar vārošu ūdeni un atstāj izmirkt.
2. Upenes liek katliņā, pievieno pēc vajdzības saldinātāju un maisot vāra, līdz sāk atdalīties sula. Pievieno 50 gr ūdens, 10 gr cieti, maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Noņem no uguns un noliek atdzist.
3. Olām atdala olu baltumus.
4. Olu dzeltenumus sakuļ ar banānu, kakao, jogurtu, kokosriekstu eļļu, sodu.
5. Pievieno izmirkušās rozīnes un visu vēlreiz ļoti kārtīgi sablendē.
6. Pievieno klijas un miltus. Noliek malā nedaudz “uzrūgt”.
7. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un uzmanīgi iemaisa mīklā.
8. 1/2 no mīklas lej formā, izlīdzina un cep ~15-20 minūtes 175-180 grādos. Izņem un uzmanīgi izgāž no formas. Formā lej otru pusi mīklas un cep otru biskvītu.
9. Krēmam: biezpienu sablendē ar svaigo sieru, saldinātāju, vanilīnu.
9. Krēmu smērē uz ripas, pa virsu liek ogu kārtu. Virsū otru ripu, krēmu un pa virsu atlikušās ogas. Maliņas izdekorēju ar sasmalcinātām piparkūkām.
Uzturvērtība visai porcijai (1450 gr) OB = 102,7 gr, OH = 202,5 gr, T = 56,2 gr, Kcal = 1745
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7 gr
OH = 13,9 gr
T = 3,8 gr
Kcal = 120
Atbildēt