Ķirbju – siera plācenīši ar zaļumiem
Ieejot dārzeņu nodaļā ieraudzīju ķirbi: nu, tik skaistā krāsā, tik spilgti krāšņs, kā jāpērk nost. Un uzreiz pa pēdām ienāca prātā ideja, ko es no tā varētu gardu pagatavot. Zeltaini, saulaini ķirbju plācenīši ar dzelteni dzeltenu ķimeņu sieru un zaļumiem. Ideāls salikums. Un pēc svētku izēšanās priekiem pašā laikā!
Sastāvdaļas
2 olas
200 g ķirbis
150 g ķimeņu siers (10%)
50 g kukurūzas milti
Sāls, pipari, ķiplociņš
1 tējkarote cepamais pulveris
Pagatavošana
1. Sarīvē ķirbi, sieru.
2. Pievieno olas, miltus, sāli, garšvielas, izspiestu ķiploku, cepamo pulveri, zaļumus.
3. Veido ar rokām plācenīšus un liek pannā, kura pavisam minimāli iesmērēta ar eļļu. Cep ļoooti zemā temperatūrā zem vāka.
Pasniedzu ar sēņu mērci (sēnes, sīpols, piens, pilngraudu milti, zaļumi : 53 kcal/100 gr)
Uzturvērtība visai porcijai BEZ MĒRCES (590 g) OB = 74 g, OH = 64 g, T = 26 g, Kcal = 788
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 37 g, OH = 32 g, T = 13 g, Kcal = 394
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12,4 g
OH = 10,8 g
T = 4,3 g
Kcal = 134
Atbildēt