Rudzu maizītes ar pildījumu! Viens, divi  un gatavs! 
Sastāvdaļas (2 maizītēm)

1  ola
70 gr kefīrs 2%
70 gr rudzu vai kviešu pilngraudu milti
13 gr kviešu/rudzu klijas
4 gr sezama sēkliņas
Sāls, garšvielas, sāls, provansas garšaugi
1 tējkarote soda,
Pārkaisīšanai: sezama sēkliņas
Pildījumam
30 gr siers 10%
30 gr biezpiens
Zaļie lociņi, garšvielas
Pagatavošana
Kefīram pieber sodu un sāli, izmaisa un noliek malā, lai “saēdas”. Pievieno olu, miltus, samīca mīklu un noliek to malā uz minūtēm 10. Pēc tam ar mitrām rokām veido apaļas maizītes, pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepeškrāsnī 175 grādos uz ~ 20-25 minūtēm. Kad tās jau pusgatavas: izņem, nogriež cepurīti, izgrebj viduci un pilda ar sieru un biezpienu (vai olu iesit, vai jebko citu, kas garšo). Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz minūtēm 10-15.
Uzturvērtība visai porcijai ( 300 gr) OB =58,7 gr, OH = 57,2 gr, T = 21,1 gr, Kcal = 657,4
Uzturvērtība 1 gab OB = 29,4 gr, OH = 28,6 hr, T = 10,6 gr, Kcal = 329

Maizītes viduci nemetu ārā, bet sajaucu ar biezpienu, sieru lociņiem, vienas olas baltumu un sacepu mazas bumbiņas: arī ļoti gardas.