Man ļoti garšo hurma. To var ēst ne tikai svaigā veidā, bet no tās var pagatavot arī lieliskus desertus. Turklāt, pavisam vienkārši un bezgala gardi. Un protams, “diētiski”.
Sastāvdaļas (2 porcijām)
1 gatava hurma (300 gr)
300 gr biezpiena krēms “Alma
7 gr želatīns + ~30 gr auksts ūdens
Saldinātājs
150 gr jāņogas ( man bija no vasaras sasaldētas)

~10 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs
Pagatavošana
Pašā sākumā želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Jānogas savāra ar saldinātāju un pievieno kukurūzas cieti. Maisot karsē, līdz tās sabiezē. Atdzesē.  Sablendē hurmu ar biezpiena krēmu un saldinātāju. Pievieno karsta ūdens peldē izšķīdināto želatīnu, sablendē kārtīgi un nedaudz ļauj atdzist un sastingt. Atdzisušu vēlreiz kārtīgi sablendē un liek deserta trauciņā vienu kārtu: pa virsu liek jāņogas, un pa virsu atkal hurmas-biezpiena krēma maisījumu. Dekorē ar pistācijām un liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība vienai porcijai (403 gr) OB = 19,4 gr, OH = 39,9 gr. T = 0,5 gr, Kcal = 245
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,8 gr
OH = 9,8 gr
T = 0,1 gr
Kcal = 61