Rīsu nūdeles ar garnelēm un avokado
Ir tik jauki sevi palutināt ar kaut ko tik vienreizēji gardu. Pēc būtības ļoti vienkārši pagatavojams, nesarežģīts ēdiens, bet garšo kā restorānā.
Sastāvdaļas
1 paliels gatavs avokado (148 g)
1 ēd.karote citronu sula
20 gr zaļumi (dilles, pētersīļi)
180 g dabīgais jogurts
250 -300 g garneles (vai vairāk…:)
240 g konservēta kukurūzas
200 g zaļie zirnīši (saldētie)
200 g tomāti cherry
135 g rīsu nūdeles (3 porcijas)
Pagatavošana
Pagatavo vispirms avokado mērcīti: sablendē avokado ar zaļumiem, citronu sulu, jogurtu, garšvielām. Saldētos zaļos zirnīšus atsevišķā traukā iztvaicē gatavus. Sagriež cherry. Uzvāra ūdeni, kurā liek trīs porcijas rīsu nūdeles. Minūtes 10-15 patur nokāš. Liek pannā, kurā pievieno vārītas garneles, tomātus, zirnīšus, kukurūzu, garšvielas, sāli.Visu maisot karsē. Beigās pievieno avokado mērcīti. Visu samaisa un pasniedz galdā! Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1401 gr) OB = 101 gr, OH = 192 gr, T = 30,2 gr, Kcal = 1496
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 33,7 g, OH = 64 g, T = 10,1g, Kcal = 499
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,1 gr
OH = 13,7 gr
T = 2,1 gr
Kcal = 107
Inetiņ,jautājums par garnelēm – vai karsējot tās nepaliks cietas kā gumija? Man ir tāda nejauka pieredze,ka vienkārši apcepot kokosa eļļā garneles 1-2 minūtes , sanāca diezgan stīvs un gumijots paēdiens…
Jā, man arī ir tāda rūgta pieredze (ja lieto jau vārītās). Bet šajā gadījumā man tā nebija – tās necepās tiešā taukvielā un ne tik lielā temperatūrā, un ne tik ilgu laiku.Visi produkti, jau bija gatavi, pirms, es tos uzliku picai virsū: tikai tik ilgi paturēju cepeškrāsnī, lai siers izkūst.