Pirmie pavasara svētki jau klauvē pie durvīm! Vai mēs sievietes neesam pelnījušas kādu gardu, veselīgu kūciņu? Noteikti esam!
Sastāvdaļas (20 cm forma)
Pamatnei
1 ola
200 gr vājpiena biezpiens
60 -70gr milti ( es liku 30 gr rīsu+40 gr kukurūzas)
Man bija paciņu biezpiens – diezgan slapjš, tādēļ miltus liku 70, bet ja sauss biezpiens, var pietikt ar 60 gr.
25 gr kokosriekstu eļļa (vai sviests)
Pildījums
450 gr āboli (jau nomizoti, sagriezti)
Saldinātājs
Bezē “cepurei”
120 gr olu baltums
Šķipsniņa citronskābe
Škipsniņa sāls
10 gr kukurūzas ciete
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Gatavo mīklu pamatnei
Olai pievieno biezpienu, saldinātāju, izkausētu eļļu/sviestu un sablendē. Pievieno miltus un samīca mīklu. Mīklu liek ledusskapī uz minūtēm 20.
2. Gatavo pildījumu
Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos un pannā nedaudz pasautē kopā ar saldinātāju, līdz tie kļūst mīksti, bet nezaudē formu. Atdzesē.
3. Izņem mīklu no ledusskapja un liek formā, veidojot sānu maliņas. Uz minūtēm 15 ieliek cepeškrāsnī (~180 grādos), lai nedaudz “aprauj”mīklu. Izņem, atdzesē.
4. Gatavo meringu
Olu baltumu sakuļ stingrās putās pievienojot sāls šķipsniņu un šķipsniņu citronskābes. Kad saputotas stingras putas pievieno saldinātāju un kukurūzas cieti.
5. Atdzesētajā, pusizceptajā tartē liek atdzesētos ābolus, pa virsu klāj bezē “cepurīti”.
6. Samazina temperatūru cepeškrāsnī līdz 140 grādiem un liek formu vēlreiz cepties ~40-50 minūtes (līdz bezē skaisti apbrūnē).
Uzturvērtība visai porcijai (805 gr) OB = 64 gr, OH = 96 gr, T = 34 gr, Kcal = 951
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,8 gr
OH = 11,9 gr
T = 4,1 gr
Kcal = 118