Asais vistas karijs ar rīsu nūdelēm
Mmm, kam garšo asie ēdieni? Man! Protams, samērīgi asi… Šis ir pašā laikā!
Sastāvdaļas (4 porcijas)
2 vistas filejas (270 gr)
50 gr adžika (Pūres)
30 gr sinepes
150 gr dabīgais jogurts
1 sīpols
3-4 ķiploka daiviņas
Sāls, kurkuma, čilli pipari
30 gr dzeltenā karrija pasta (https://www.cesars.lv/lv/produkts/dzeltena-karija-pasta-400g)
150 gr tomāti cherry
10 gr eļļa
130 gr koksriekstu piens
200 gr piens (2%)
10 gr kukrūzas ciete
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež gabaliņos un iemarinē adžikā, sinepēs un jogurtā, pievieno garšvielas. Trauku ar vistu un visu marinādi liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ~30 minūtes. Katliņā lej eļļu uzkarsē un apcep tajā sīpolu un ķiplokus. Pievieno gatavo vistas gaļu, pielej kokospienu, pienu, pievieno tomātus, maisot karsē, pievieno cieti, maisa, līdz mērce sabiezē. Pasniedzu ar stikla nūdelēm. Vai ar jebkuriem citiem graudaugiem, kas garšo.
Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (1128 gr) OB = 97,2 gr, OH = 57,2 gr, T = 51,2 gr, Kcal = 1060. Tātad vienā porcijā (228 gr) 214 kcal.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,6 gr
OH = 5 gr
T = 4,5 gr
Kcal = 94
Atbildēt