Vēja kūkas ar avokado krēmu
Jums garšo vēja kūkas, eklēri? Treknas? Jā, bet, ne manējās! Vēja kūku veselīgais variants.
Sastāvdaļas (10 gab)
160 gr ūdens
20 gr sviests
Sāls (man bija zaļumu sāls)
40 gr rīsu milti
40 gr kukurūzas ciete
2 olas (laikus izņemt no ledusskapja)
3 gr soda
Pildījums
1 avokado
100 gr biezpiens
50 gr dabīgais jogurts
50 gr cherry tomātiņi
Citronu sula, ķiplociņš, zaļumi, sāls
Pagatavošana
Uzvāra ūdeni (160 gr) ar sviestu un sāli. Pievieno miltus, sajauktus ar cieti. Karsējot maisa, līdz mīkla atlec no malām. Atdzesē. Pa vienai pievieno olas un sakuļ viendabīgā masā. Liek konditorejas maisā (vai parastā maisiņā, kuram nogriež galiņu) un izspiež nelielas kūciņas (man sanāca 10 gab). Liek cepeškrāsnī sākumā 220 grādos un cep sākumā ~10 minūtes, lai kūciņas paceļas.Tad samazina temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 15-20 minūtes, līdz kūkas apbrūnē. Atdzesē.
Gatavo krēmu: sablendē avokado, birzpienu, jogurtu, citronu sulu, ķiploku. Pievieno samlki sagrieztus zaļumus un tomātus. Liek pildījumu kūciņās.
Uzturvērtība visai porcijai (680 gr) OB = 46,7 gr, OH = 84,8 gr, T = 46,4 gr, Kcal = 925gr
Uzturvērtība 1 kūciņai: OB = 4,7 gr, OH = 8,5 gr, T = 4,56gr, kcal = 93
Uzturvērtība 100 gr
OB = 6,9 gr
OH =12,5 gr
T = 6,8 gr
Kcal = 136
Atbildēt