Siltie vistas filejas-kāpostu salāti
Šobrīd, kad sporta klubi ciet, un daudziem sportiskās aktivitātes kļuvušas mazākas, īpaši jāpiedomā pie tā, ko un cik liekam mutē (ja gribam palikt formā). Kā vienmēr vienkārši, bet tajā pašā laikā ļoti gardi un sātīgi ir šie salāti.
Sastāvdaļas (2-3 porcijas)
450 gr vistas fileja (2 gab)
1 neliels (100 gr) sīpols
200 gr jaunais kāpostiņš
1 bundžiņa (285 gr) kukurūza
1 paprika (150 gr)
1 gurķis (250 gr)
200 gr korejas burkāni
Zaļie lociņi
Zaļumi
Aveņu, vīnogu vai ābolu etiķis
Sojas mērce, garšvielas pēc izvēles (mana izvēle-zaļumu garšvielas)
Pagatavošana
Vistas fileju pirms iemarinē (adžika+sinepes) un patur vismaz kādas minūtes 30-60, (vēl labāk iepriekšējā dienā). Iemarinēto vistas fileju sagriež strēmelītēs un liek uz pannas zem vāka apcept/ izsautēt. Sīpolus sagriež ripiņās un iemarinē – uzlej etiķi. Noliek malā. Kad liekais šķidrums no vistas filejas ir iztvaikojis, pievieno sīpolus ar etiķi, sojas mērci, garšvielas. Turpina tvaicēt, līdz gaļa ir mīksta. Pa to laiku strēmelītēs sagriež papriku, gurķi, zaļumus. Sašķērē kāpostu.Smalkāk sagriež korejas burkānus. Sajauc visus dārzeņus. Gatavo gaļu pievieno sagrieztajiem dārzeņiem, samaisa, kārto uz šķīvjiem un bauda!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1635 gr) OB = 127,2 g, OH = 88,1 g, T = 35,9 g, Kcal = 1204
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 63,6 g, OH = 44 g, T = 18 g, Kcal = 602
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 42,4 g, OH = 29,4 g, T = 12 g, Kcal = 401
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7,7 gr
OH = 5,3 gr
T = 2,1 gr
Kcal = 74
Atbildēt