Eklēri ar kakao krēma pildījumu (bez glutēna)
Vai jums garšo eklēri? Jā, man arī! Tāpat kā vēja kūkas. Un, nu man ir sava plaucētās mīklas recepte, no kuras var cept gan vēja kūkas, gan eklērus.
Sastāvdaļas (8 gab)
160 gr ūdens
20 gr sviests
40 gr rīsu milti
40 gr kukurūzas ciete
2 olas (laikus izņemt no ledusskapja)
3 gr soda
Krēms – pildījumam
250 gr piens
1 ola
Saldinātājs
20 gr kukurūzas ciete
20 gr kakao
Pagatavošana
Uzvāra ūdeni (160 gr) ar sviestu un sāli. Pievieno miltus, sajauktus ar cieti un sodu. Karsējot maisa, līdz mīkla atlec no malām. Atdzesē. Pa vienai pievieno olas un sakuļ viendabīgā masā. Liek konditorejas maisā (vai parastā maisiņā, kuram nogriež galiņu) un izspiež apmēram 8 cm garas “desiņas” (man sanāca 8 gab). Liek cepeškrāsnī sākumā 220 grādos un cep sākumā ~10 minūtes, lai kūciņas paceļas.Tad samazina temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 15-20 minūtes, līdz kūciņas apbrūnē. Atdzesē.
Gatavo krēmu: sablendē olu ar pienu, kakao, saldinātāju, kukurūzas cieti. Maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Kuļ to, līdz tā kļūst vijīga un stingra. Noliek atdzesēties. Pilda konditorejas maisiņā un iespiež eklēriem krēmu. Pārkaisa ar pūdercukuru un bauda!
Uzturvērtība visai porcijai (715 gr) OB = 36,6 gr, OH = 100,9 gr, T = 43,2 gr, Kcal = 938 gr
Uzturvērtība 1 eklēram: OB = 4,6gr, OH = 12,6 gr, T = 5,4 gr, Kcal = 117
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,1 gr
OH =14,1 gr
T = 6 gr
Kcal = 131
Sveika! Cepeškrāsnī cep ar ventilātoru vai bez?
Man ir bez ventilatora.Programma, kura augšu un apakšu cep vienādi.