Biezpiena sacepums ar dzeltenajām plūmēm
Tik sen neesmu cepusi biezpiena sacepumu un tieši dzeltenās plūmes augļu groziņā prasīt prasījas, lai tās liek lietā. Domāts, darīts!
Sastāvdaļas (24 cm formai)
5 olas
500 gr vājpiena biezpiens
50 gr kukurūzas putraimi (polenta, vai var būt arī manna)
240 gr kefīrs (man bija vājpiena 0,5%)
~200 gr dzeltenās plūmes (vai citi augļi, ogas)
Saldinātājs pēc vajadzības
Cepamais pulveris
Citronu sula
Vaniļa
Pagatavošana
1. Kukurūzas putraimus aplej ar kefīru un atstāj uz 30 minūtēm.
2.Biezpienu, olu dzeltenumus, saldinātāju, vaniļu, citronu sulu labi sablendē.
3. Pievienot cepamo pulveri, uzbriedināto polentu, sagrieztas dzeltenās plūmes un labi sajaukt.
4. Olu baltumus sakult stingrās putās ar šķipsniņu sāls.
5. Uzmanīgi iemaisīt olu baltumus mīklā.
6. Mīklu liek formā un liek cepeškrāsnī ~175 grādos cepties ~50 minūtes. (jāskatās pēc plīts)
7. Neizcepot līdz galam, izslēdz krāsni un ļauj pilnībā atdzist, neatverot durtiņas.
Paskatieties tik, kāda visa sacepuma uzturvērtība: tas tak ir lielisks ēdiens, kuru var izmantot savai atslodze dienai!
Uzturvērtība visai (1265 gr) porcijai: OB = 146,2 gr, OH = 86 gr, T = 34,8 gr, Kcal = 1265
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,5 gr
OH = 6,7 gr
T = 2,7 gr
Kcal = 99
Atbildēt