Salāti ar baklažāniem un fetas sieru
Pavasarim atnākot gribas arvien vieglākas maltītes. Iesaku noteikti pamēģināt šos gardos, sātīgos salātiņus!
Sastāvdaļas ( 2 porcijas)
2 nelieli baklažāni (600 g)
200 g siers Fetika
250 g tomāti cherry
1 sarkanais sīpols (100 g)
Kinza, dilles
Provansas garšaugi, ķiploki, aveņu etiķis, balzamico (baltais) , 1 tējk.medus, u.c.
1 ēd. k eļļa
Pagatavošana
1. Baklažānus sagriezt pusaplīšos, apmēram 0,5 -0,8 cm biezumā un sabērt bļodā. Pievieno dažādas zaļumu garšvielas, sāli un uzpūš ~10 gr elļas – visu samaisa bļodā un izklāj uz plāts. Liek cepeškrāsnī 180-200 grādos un apcep tos.
2. Gatavo mērcīti: ~1 ēd.k (17 g) eļļa, 2 ēd.etiķis ( es liku aveņu etiķi + balsamico), izspiež ķiploku. Pievieno provansas garšaugus, timiānu, oregano, sāli.
3. Sagriež tomātiņus, sīpolus, zaļumus, pievieno baklažānus un mērcīti, visu samaisa. Liek uz šķīvjiem. Pa virsu liek Fetas sieru. Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1167 g) OB = 30,2 g, OH = 70,6 g, T = 52,7 g, Kcal = 845
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 15,1 g, OH = 35,3 g, T =26,4, Kcal =423
Atbildēt