Ledusskapī garlaikojās divi nelieli cukini un kaut kādu laiciņu atpakaļ nopirkts liesais ķimeņu siers. Šodien tie abi tika likti lietā. Picas man iet ļoti pie sirds, jo tās ar šādu pamatni un sastāvdaļām sanāk gan gardas, gan sātīgas. Viens cukini aiziet picā!
Sastāvdaļas
Pamatnei
366 gr cukini
2 olas
150 gr ķimeņu siers (SIA Latgale 10%)
100 gr auzu pārslas
Pa virsu
240 gr šampinjoni
1 paprika (120 gr)
1 sīpols (136 gr)
3-4 ķiploka daiviņas
100 gr siers “Spēkavīrs”
50 gr dabīgais jogurts
30 gr adžika
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Cukini sarīvē, uzber sāli un noliek malā, lai tas atsulojas.  Sarīvē sieru. Cukini pievieno auzu pārslas, olas-  visu sajauc un noliek malā, lai pārslas samirkst un uzbriest. Pēc tam masu klāj uz cepamās paplāts veidojot apaļu formu pamatnei. Liek cepeškrāsnī un cep ~30 minūtes (pusgatavu).
2. Sagriež šampinjonus un liek pannā. Sagriež sīpolu un ķiplokus  un liek pannā apcept/sautēties. Sagriež papriku. Gandrīz gatavajām sēnēm pievieno sagriezto papriku, sīpolus, ķiplokus. Izsautē un liek caurdurī, notecina lieko škidrumu. Atdzesē.
3. Sarīvē sieru un sajauc ar atdzisušajiem dārzeņiem.
4. Pusizcepto pamatni izņem un nedaudz atdzesējot tai uzklāj jogurta-adžikas maisījumu.
5. Pāri liek dārzeņu- siera maisījumu.Liek cepeškrāsnī uz ~10 minūtēm 180 grādos.
Uzturvērtība visai porcijai (1306 gr) OB = 86,6 gr, OH = 102 gr, T = 41,5 gr, Kcal = 1055
Uzturvērtība 100 gr
OB = 6,6 gr
OH = 7,8 gr
T = 3,1 gr
Kcal = 81
Lai labi garšo!