Maigs, gards desertiņš, lai palutinātu brīvdienās sevi un savus mīļos.
Sastāvdaļas
Gatavs mango (374 gr nomizots, bez kauliņa)
300 gr beztauku biezpiena krēms Alma (vai paciņu biezpiens, vai jogurts Skyr)
180 gr vājpiena kefīrs
Saldinātājs
Vaniļa
10 gr želatīns
300 gr mellenes
50 gr ūdens
100 gr auzu pārslas
30 gr medus
Pagatavošana
1.Mango nomizo, sagriež gabaliņos.Pievieno biezpiena krēmu (vai biezpienu, vai jogurtu), saldinātāju, vaniļu un kārtīgi visu sablendē.
2. Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu (~5 min). Karsta ūdens peldē želatīnu izkausē (vai 30 sekundes mikroviļņu krāsnī) un pievieno mango-biezpiena masai. Masu lej trauciņos un liek ledusskapī sastingt.
3. Mellenes savāra ar 50 gr ūdeni, saldinātāju (pievieno, ja nepieciešams), sablendē un noliek atdzist.
4. Gatavo griljāžu: medu liek pannā, izkausē, pievieno auzu pārslas un apgrauzdē tās medū. Noliek malā atdzist.
5. Uz atdzsesētā krēma liek griljāžu, pa virsu mellenes. Dekorē pēc patikas!
Lai labi garšo!
Visas porcijas ( 1344 gr) uzturvērtība OB = 60,9 gr, OH = 208 gr, T = 8,5 gr, Kcal = 1243
Uzturvērtība vienai porcijai: OB = 20,3 gr, OH = 69,4 gr, t = 2,8 gr, Kcal = 415
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,5 gr
OH = 15,4 gr
T = 0,6 gr
Kcal = 93