Vienreizēji gardas man šodien sanāca pusdienas. Un kā vienmēr, elementāra pagatavošana un lieliska uzturvērtība.
Sastāvdaļas
200 g beztauku mājas siers Alma ( vai jebkurš cits)
Aveņu masai: 100 g avenes + 30 g ūdens+1 tējkarote (7 g)  kukurūzas ciete+saldinātājs (var arī nevārīt ogas, atstāt svaigas, vai nelikt cieti, būs šķidrāka aveņu mērcīte)
Griljāžai: 50 grauzu pārslas + 25 g medus
Pagatavošana
1. Avenēm pievieno saldinātāju, ūdeni un uzvāra.
2. Pievieno tējkaroti cietes un vēlreiz karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesē.
3. Pannā liek medu, pievieno auzu pārslas un apgrauzdē. Atdzesē.
4. Traukā liek pārslas, mājas sieru, avenes. Kārtas atkārto.
Uzturvērtība visai porcijai (412 g)
OB=35 g
OH =  65 g
T = 4 g
Kcal = 446