Mājas siers ar avenēm un griljāžu
Vienreizēji gardas man šodien sanāca pusdienas. Un kā vienmēr, elementāra pagatavošana un lieliska uzturvērtība.
Sastāvdaļas
200 g beztauku mājas siers Alma ( vai jebkurš cits)
Aveņu masai: 100 g avenes + 30 g ūdens+1 tējkarote (7 g) kukurūzas ciete+saldinātājs (var arī nevārīt ogas, atstāt svaigas, vai nelikt cieti, būs šķidrāka aveņu mērcīte)
Griljāžai: 50 grauzu pārslas + 25 g medus
Pagatavošana
1. Avenēm pievieno saldinātāju, ūdeni un uzvāra.
2. Pievieno tējkaroti cietes un vēlreiz karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesē.
3. Pannā liek medu, pievieno auzu pārslas un apgrauzdē. Atdzesē.
4. Traukā liek pārslas, mājas sieru, avenes. Kārtas atkārto.
Uzturvērtība visai porcijai (412 g)
OB=35 g
OH = 65 g
T = 4 g
Kcal = 446
Tās auzu pārslas nu gan ir viens labs produkts. Gan saldo ēdienu griljāžai ideālas, gan picas pamatnei! Es izmēģinu ļoti daudzas Jūsu receptes, vienīgi atsauksmes reti, kad ierakstu, jo negribās atkārtoties – ļoti garda recepte!
Paldies, Ilze! Bet tas būtu ļoooti vērtīgi, ja padalītos ar saviem iespaidiem: mēs latviešu tauta patiešām esam, nu ļoooti pieticīgi savās jebkādās izpausmēs.