Kekss ar biezpienu un žāvētiem augļiem
Jau labs, laiks, kā nebiju izmantojusi auzu pārslas cepot savus gardumus. Un veltīgi. Ir vērts arī jums to pamēģināt!
Sastāvdaļas
2 olas
50 g olu baltums
125 g pilngraudu auzu pārslas
150 g kefīrs (2%)
100 g vājpiena biezpiens
110 g dažādi žāvēti augļi (rozīnes, dzērvenes, aprikozes, plūmes, dateles)
1 tējkarote cepamais pulveris
Pagatavošana
1.Auzu pārslas aplej ar kefīru, pievieno olas un atstāj uzbriest.
2. Žāvētos augļus, ja nepieciešams arī aplej ar ūdeni (ja tie sausi) un sagriež lielākos mazākos gabaliņos.
3. Auzu pārslām pievieno biezpienu, žāvētos auugļus, cepamo pulveri. Masu liek veidnē, vai vairākās mazās veidnēs un liek ~170 grādos cept ~50 minūtes (jāskatās pēc plīts)
Uzturvērtība visai porcijai (645 g) OB =63,2 gr, OH = 148 gr, T = 25,3 gr, Kcal = 1107
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,7 gr
OH = 22,9 gr
T = 3,9 gr
Kcal = 172
Izmēģināju un jāsaka, ka sanāca brīnišķīgs kekss! Proporcijas ideālas! Es vēl mīklai pieliku klāt saldinātāju (man patīk saldāki), kanēli un mazliet sāli, kā arī pierīvēju apelsīna miziņu.
Vislabāk garšoja pilnībā atdzisis.
Paldies par lielisko recepti.
Sirsnīgs paldies, Loreta!