Jau labs, laiks, kā nebiju izmantojusi auzu pārslas cepot savus gardumus. Un veltīgi. Ir vērts arī jums to pamēģināt!
Sastāvdaļas
2 olas
50 g olu baltums
125 g pilngraudu auzu pārslas
150 g kefīrs (2%)
100 g vājpiena biezpiens
110 g dažādi žāvēti augļi (rozīnes, dzērvenes, aprikozes, plūmes, dateles)
1 tējkarote cepamais pulveris
Pagatavošana
1.Auzu pārslas aplej ar kefīru, pievieno olas un atstāj uzbriest.
2. Žāvētos augļus, ja nepieciešams arī aplej ar ūdeni (ja tie sausi) un sagriež lielākos mazākos gabaliņos.
3. Auzu pārslām pievieno biezpienu, žāvētos auugļus, cepamo pulveri. Masu liek veidnē, vai vairākās mazās veidnēs un liek ~170 grādos cept  ~50 minūtes (jāskatās pēc plīts)
Uzturvērtība visai porcijai (645 g) OB =63,2 gr, OH = 148 gr, T = 25,3 gr, Kcal = 1107
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,7 gr
OH = 22,9 gr
T = 3,9 gr
Kcal = 172