Vistas gaļas salāti
Kas gan par svētkiem bez gaļas salātiem? Īpaši, ja tie ir tik vienreizēji gardi, veselīgi un diētiski.
Sastāvdaļas
300 gr liesa gaļa ( es izmantoju kūpinātu vistas krūtiņu)
3 olas
1 liels burkāns (130 gr)
130 gr sīpols (1 liels)
400 gr marinēti gurķi (5 gab)
1 konservēto zirnīšu bundža ( netto 295 gr)
50 gr zaļie lociņi
Majonēzei
2 nelieli gatavi avokado (200 gr)
120 gr 2% kefīrs
120 gr dabīgais jogurts (liek tik daudz jogurut/kefīru, lai majonēzes konsistence līdzinās īstajai “majonēzei)
Sāls
12 gr ķiploki
50 gr zaļumi (dilles, spināti, baziliks, citronpipari, citronpipari, 1 tējk.medus (var nelikt)
Pagatavošana
Burkānus izvāra. Sagriež vistas krūtiņu, sīpolu, marinētos gurķīšus, burkānus. Olas sarīvē. Visu sajauc, pievieno konservētos zirnīšus. Gatavo mērci: avokado sablendē ar kefīru, jogurtu.Pievieno sāli, citronpiparus, piparus, medu. Visas garšvielas “pieregulē” pēc savām garšas kārpiņām. Garša super, iesaku!
Uzturvērtība visai porcijai ( 2247 gr) OB = 158,6 gr, OH = 90,2 gr, T = 117,5 gr, Kcal = 1948
Uzturvērtība 1/4 daļai no porcijas OB = 39,65 gr, OH = 22,55 gr, T = 29,38 gr, Kcal = 487
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7 gr
OH = 4 gr
T = 5,2 gr
Kcal = 87
Paldies par garšīgo “majonēzi”, zaļumu vietā pieliku karoti pesto, sanāca ļoti garšīga.
Jā, lūdzu, lūdzu!