Biezpiena deserts ar svaigām ogām un cukātiem
Svētkiem pienākas arī gards deserts.
Sastāvdaļas
350 gr vājpiena biezpiens
300 gr beztauku biezpiena krēms Alma
300 gr dabīgais jogurts Kārums
100 gr svaigas avenes
100 gr svaigas mellenes
50 gr papaijas cukāti
50 gr ingvera cukāti
50 gr rozīnes
15 gr želatīnsvieglam krēmam (ja grib stingrāku krēmu, attiecīgi jāliek vairāk: ~30 gr )
Pagatavošana
Biezpienu sablendē ar biezpiena krēmu un jogurtu, pievieno ogas, cukātus. Iemaisa karsta ūdens peldē izšķīdinātu želatīnu. Masu liek formā un ledusskapī.
Uzturvērtība visai (1315 gr) porcijai
OB = 121 gr
OH = 156 gr
T = 11,5 gr
Kc al = 1246
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,1 gr
OH = 11,8gr
T = 0,8 gr
Kcal = 95
Atbildēt