Avokado “majonēze”
Sapratu, ka ir vajadzīgs publicēt atsevišķi recepti manai mīļajai majonēzei, dip mērcītei…
Sastāvdaļas
1 gatavs avokado (100 g)
50 gr 0,5 % kefīrs
50 gr dabīgais jogurts Skyr (vai tikai 100 g kefīrs vai jogurts)
20 gr ķiploki (te, protams katrs var regulēt pats – es gribēju daaaudz…)
20 gr kinza (koriandrs)
20 gr spināti ( zaļumus var izvēlies arī citus, vai tos, kas pieejami uz doto brīdi)
1 tējkarote medus (5 gr)
1 tējkarote sinepes (5 gr)
Sāls (man patīk garšaugu sāls)
Uzturvērtība visai porcijai (~270 gr) OB = 11,7 gr, OH = 13,5 gr, T = 21,1 gr, Kcal = 290
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 5,9 g, OH = 6,8 g, T = 10,6 g, Kcal = 145
Uzturvērtība 100 gr
OB = 4,3 g
OH = 5 g
T = 7,8 g
Kcal = 107
Paldies. Beidzot atklāta īstā recepte kā glābt avokado, lai nesabojājas. Garša un konsistence ļoti laba.
Paldies! Tā tiešām ir lieliska ideja!