Brokoļu un vistas filejas sacepums ar sieru
Labu laiku nebiju gatavojusi sacepumus. Pēc brīvdienu “grēka darbiem”, kad tiek apēsts kaut kas par daudz, šāds sacepums būs laba atslodze otrajā, trešajā dienā, jo ēdiens bagāts olbaltumvielām un maz ogļhidrātiem.
Sastāvdaļas
2 vistas filejas (650 gr)
330 gr brokolis
150 gr 10% siers vai siers Spēkavīrs (vai jebkurš cits liess ssiers)
5 olas (285 gr)
200 gr dabīgais jogurts (Skyr, vai jebkurš cits)
200 gr olu baltums
Ķiploks
Sāls, pipari garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Vistas filejas iepriekš labāk iemarinēt (es izmantoju sinepes, kariju, garšvielu sāli). Brokoli sagriež rozetēs, sieru sarīvē. Sakuļ olas ar jogurtu, olu baltumu, garšvielām. Traukā liek brokoļu rozetes, pa starpām sagrieztus filejas gabaliņus.Pārkaisa ar sieru, kas sajaukts ar izspiestu ķiploku. Pārlej pāri olu maisījumu un liek cepesķrāsnī 180 grādos uz ~40 minūtēm.
Uzturvērtība visai porcijai (1815 gr) OB = 298 gr, OH = 25,6 gr, T = 67,5 gr, Kcal = 1862,2
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 76,4 gr, OH = 6,6 gr, T = 17,3 gr, Kcal = 478
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 60 gr, OH = 5,1 gr, T = 13,5 gr, Kcal = 374
Uzturvērtība 100 gr
OB = 16,3gr
OH = 1,4 gr
T = 3,7 gr
Kcal = 103
Paldies par recepti! Ļoti garšīgi sanāca
Paldies, Laura!