Vai Līgo svētki var būt bez kūkām un desertiem? Nu, nevar gan!  Un, vai jums ir gadījies baudot ēdienu izjust patiesu un  neaprakstāmu baudu? Jā! Man ir… Un viens no gadījumiem ir bijis baudot šo debešķīgo bezē ruleti. 
Sastāvdaļas
Bezē biskvītam 
160 gr olu baltums
200 gr pūdercukurs
15 gr kartupeļu ciete
1 ēd.k citronu sula
Krēmam
500  gr piens
2 olas dzeltenumi (35 gr)
45 kukurūzas ciete
Saldinātājs
100 gr zemenes
100 gr avenes
Pagatavošana
1. Vispirms gatavo vārīto krēmu: pienam pievieno olu dzeltenumu, saldinātāju, vaniļu, citronu sulu, kukurūzas cieti un liek karsēt. Visu procesa laiku krēmu nepārstāj maisīt/kult. Karsē, kamēr krēms sāk biezēt. Noņem no uguns un liek atdzesēt. Ik pa laikam to samaisa/sakuļ, lai ātrāk atdziest un mazāk kunkuļi veidotos.
2. Gatavo bezē : olu baltumu sakuļ stingrās putās. Pamazām ( 3 piegājienos) pievieno pūdercukuru un saputo stingrā biezā masā. Kad saputots, uzmanīgi pievieno kartupeļu  cieti, samaisa un klāj uz cepamā papīra (vai silikona paklājiņa) taisnstūra veidā, apmēram viena pirksta (1cm) biezumā. No pieredzes: pirms tam tomēr noteikti iesaku to iesmērēt ar eļļu (lai var pēc tam to vieglāk  noņemt). Liek cepeškrāsnī ~150 grādos un cep ~20-25  minūtes (atkarīgs no plīts), lai bezē kļūst pavisam nedaudz brūngans. Izņem  un nedaudz atdzesētam uzliek otru cepamo papīru (kuru arī labāk tomēr iesmērē ar eļļu) virsū un apgriež otrādi. Pavisam uzmanīgi noņem papīru. Bezē atdzesē .
3. Atdzesēto krēmu smērē uz bezē, pa virsu kārto zemenes, uzmanīgi sarullē. Un bauda šo debešķīgo gardumu neatliekot uz pārāk vēlāku laiku…
Uzturvērtība visai porcijai (1140 gr) OB = 38,4 gr, OH = 277 gr, T = 24,4 gr, Kcal = 1444

Print This Post Print This Post