Zemeņu – biezpiena torte
Zemeņu laiks ir sācies ne pa jokam…:)
Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
50 gr piens
60 gr rīsu milti
10 gr kakao
1/2 tējk.cepamais pulveris
Saldinātājs
Krēmam
300 gr vājpiena biezpiens (labāk paciņu, jo tas viendabīgāks)
300 gr beztauku biezpiena krēms Alma
1 pamatīgs banāns (150 gr)
200 gr zemenes
Dekoram: ~150 gr zemenes
Pagatavošana
Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno pienu, kakao, miltus, cepamo pulveri, saldinātāju un sajauc visu viendabīgā masā. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Kakao – olu masai pievieno saputotos olu baltumus un iemaisa tos neļaujot piekļūt gaisam. Masu lej uz cepamās paplāts izmantojort cepamo papīru, silikona vai teflona paklājiņu. Liek cepeškrāsnī un cep ~15 minūtes 180 grādos. Izslēdz plīti un atstāj vēl 5 minūtes.Izņem, atdzesē un sagriež četrās daļās.
Gatavo krēmu
Sablendē biezpiena krēmu, biezpienu, banānu un saldinātāju. Zemenes vai, nu smalki sagriež vai nedaudz sablendē. Smērē biezpiena krēmu, pa virsu uzklāj sablendētās zemenes.Tā atkārto ar visām plāksnēm. Pēdējo kārto pārsmērē ar biezpiena krēmu.Virsmu dekorē ar zemenēm.
Uzturvērtība visai porcijai (1440 gr) OB = 125,6 gr, OH = 120,7 gr, T = 31 gr, Kcal = 1307
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,7 gr
OH = 8,3 gr
T = 2,1 gr
kcal = 91
Atbildēt