Pēc svētku kūkām laiks kādai veselīgai picai!  Visas picas vērtība tikai 1046 kcal!
Sastāvdaļas (panna 28 cm diametrā)
Pamatnei
300 g cukini
2 olas
100 g kefīrs
100 g vājpiena biezpiens
100 g   milti (man bija kukurūzas)
Soda, ķiploks, sāls, pipari
Pa virsu
250 gr šampinjoni
100 g siers  10% (vai cits liess siers)
70 g tomāti cherry
20 g zaļie lociņi
30 g adžika (Pūres klasiskā. Uzmanīgi -asa!)
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Cukini sarīvē, uzber sāli un noliek malā, lai tas atsulojas.
2. Sagriež šampinjonus un liek pannā. Apcep/izsautē. Nolej lieko šķidrumu (ja tāds ir). Atdzesē.
3. Biezpienu sablendē ar olām un olu baltumu. Pievieno  1/2 tējk.sodu.  Cukini kārtīgi nospiež un pievieno olu-biezpiena masai. Pievieno garšvielas, ķiploku, miltus.
4. Sajaukto  masu klāj uz pannas. Cep ļoooti zemā temparatūrā (no 10 uz 5) ~15 minūtes no vienas puses. Tad to uzmanīgi apgriež. Apsmērē ar adžiku.
5. Uz pamatnes liek sēnes un sagrieztos cherry tomātiņus.
6. Pāri pārkaisa sarīvēto sieru, kas sajaukts ar zaļajiem lociņiem.
6.  Uzliek pannai vāku un pacep vēl ~10 minūtes, kamēr siers izkūst.
Uzturvērtība visai porcijai (1149 gr) OB = 100,4 gr, OH = 101,7 gr, T = 34,9 gr, Kcal = 1046
Uzturvērtība 1/2 porcijai OB = 50,2, OH = 50,9 gr, T = 17,5 gr, kcal = 523
Uzturvērtība 1/3 porcija OB = 33,5 gr, OH = 33,9 gr, T = 11,6 gr, Kcal = 349
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,7 gr
OH = 8,8 gr
T = 3 gr
Kcal = 91
Lai labi garšo!