Dārzeņu sautējums ar vistas fileju
Daudzi man saka, ka es jau tikai kūkas gatavoju. Protams, gatavoju ne tikai kūkas. Man vienkārši liekas, ka ikdienas pamatēdienus, zupas veselīgi pagatavot ir pavisam vienkārši. Nu, piemēram, viens no maniem mīļākajiem pamatēdieniem: vistas filejas un dārzeņu sautējums. Ātri, vienkārši un ļoti gardi.
Sastāvdaļas
1 liels burkāns (202 gr)
1/2 kālis (vai cits dārzenis pēc izvēles, 401 gr)
1/2 selerija (319 gr)
1 brokolis ( 445 gr)
1 čilli pipars
2 vistas filejas (622 gr)
~10 gr eļļa
Pagatavošana
1. Sagriež kāli, seleriju, burkānu, čilli (es ar visām sēkliņām, patīk pikantāks ēdiens) un liek ar eļļu iesmērētā, sakarsētā pannā. Uzber garšvielas un strauji apcep, pēc tam pievieno ūdeni un nogriežot mazāku liesmu/temperatūru sautē zem vāka.
2. Pa to laiku sagriež gabaliņos vistas fileju un otrā pannā sacep/izautē. Es vistas fileju parasti iemarinēju iepriekšējā vakarā sinepēs un adžikā.
3. Kad dārzeņi jau gandrīz gatavi, pievieno rozetītēs sagrieztu brokoli un jau gatavo vistas fileju. Pasautē līdz brokolis ir mīksts.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1989 gr) OB = 173,4 gr, OH = 84 gr, T = 30 gr, Kcal = 1166
Uzturvērtība 1/3 no porcijas: OB = 57,8 gr, OH = 28 gr, T = 6,6 gr, Kcal = 389
Uzturvērtība 1/4 no porcijas: OB = 43,3 gr, OH = 21 gr, T = 5 gr, Kcal = 291,3
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,7 gr
OH = 4,2 gr
T = 1,4 gr
Kcal = 59
Atbildēt