Skābeņu zupa ar grūbām un vistas gaļu
Manas bērnības nemīļākā zupa, man pieaugot kļuvusi par vienu no iecienītākajām.
Sastāvdaļas
1,5 litri ūdens
50 g grūbas
530 g konservētas skābenes
3 vārītas olas
225 gr kūpināta vistas gaļa (labāk, protams, krūtiņa)
1 neliels sīpols (60 g)
2 ķiploka daiviņas (12 g)
5 g eļļa
Sāls, smaržīgie pipari, lauru lapas
Pagatavošana
1. Grūbas parasti iemērcu iepriekšējā vakarā, lai nav ilgi jāvāra.Izvāra olas.
2. Liek katlā ar ūdeni grūbas un vāra gandrīz gatavas.
3. Pa to laiku sagriež smalki vistas krūtiņu, skābenes.
4. Grūbām pievieno sāli, garšvielas, vistas krūtiņu.
5. Sagriež sīpolu un ķiploku un apcep tos 5 gr eļļas.
6. Pievieno katlā apceptos sīpolus, skābenes. Vāra gatavu (minūtes 20).
7. Pievieno sarīvētas olas. Uzliek vāku un atstāj, lai “nogatavojas”.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2417 g) OB = 59,5 g, OH = 62,8 g, T = 60, Kcal = 1041
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB =19,8 g, OH = 20,9 g, T = 20 g, Kcal = 347
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,3 g
OH = 3,4 g
T = 3,3 g
Kcal = 58
Paldies, par zupiņas recepti, pagatavoju, ļoti garda. Arī es esmu no tām, kura labprāt redzētu vairāk zupu receptes.
Paldies! Būs, noteikti būs!