Kamēr vien ir rabarberu laiks….Pagatavojot gardo rabarberu pīrāgu sagribējās arī rabarberu tarti.
Sastāvdaļas
Pamatnei (20 cm)
1 ola
200 gr vājpiena biezpiens
~180-200 gr milti (es izmantoju kukurūzas miltus. Tā, lai var savelt pie rokām nelīpošu mīklas bumbu)
20 gr kokoseļļa (vai sviests)
1 tējk.cep.pulveris
Sāls šķipsniņa
Saldinātājs (vai cukurs) pēc vajadzības
Pildījums
200 gr rabarberi
100 gr zemenes
300 gr beztauku biezpiena krēms Alma
2 olas
2 olu baltums (73 gr)
Saldinātājs
Vaniļa
Pagatavošana
Sajauc visas sausās sastāvdaļas, pievieno biezpienu, olu, eļļu un samīca elastīgu mīklu, kuru liek uz ~20-30 minūtēm ledusskapī. Mīklu izņem un liek formā, veidojot sānu maliņas. Gatavo pildījumu: olas, olu baltumu sakuļ ar olu baltumu, saldinātāju, vaniļu. Pievieno biezpiena krēmu Alma, smalki sagrieztus rabarberus un zemenes. Formu liek cepeškrāsnī ~175 grādos un cep gatavu ( ~30-35 minūtes).
Uzturvērtība visai porcijai ( 1258 gr) OB = 111,3 gr, OH = 181 gr, T = 43,4 gr, Kcal = 1591
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,8 gr
OH =  14,3 gr
T = 3,4 gr
Kcal = 127