Viens no maniem mīļākajiem bērnības našķiem bija skudru pūznis, ko mana māmiņa itin bieži mums gatavoja. Un jūs jau variet iedomāties, cik kcal tajā bija…
Sastāvdaļas
Cepumu drumstalām
2 olas
60 gr dabīgais jogurts (man SKYR)
25 gr sviests
210 gr milti (man 105 gr rīsu milti +105 gr kukurūzas milti)
1 tējkarote cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles
Krēmam
60 gr sausais piens (man no www.gemosss.lv  1%, ). Bet var izmantot bērnu piena maisījumu, vai nelikt to, bet pielikt ēdamkaroti kakao)
30 gr kukurūzas ciete
400 gr piens (man bija 1,5%)
Saldinātājs
Pagatavošana
1. Olas sakuļ ar jogurtu, pievieno izkausētu sviestu, saldinātāju, cepamo pulveri, miltus un sajauc mīklu, kas nelīp pie rokām. Mīklu sadala 2-3 daļās (lai pēc tam vieglāk sarīvēt) un liek saldētavā apmēram uz 3h.
2. Izņem mīklu no saldētavas un sarīvē to izklaidus uz cepamās paplāts. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~15 minūtes. Izņem, atdzesē un salauza ar rokām mazos gabaliņos.
3. Gatavo krēmu:  sauso pienu apcep uz pannas, līdz tas apbrūnē un saiet “kunkulīšos”. Samaļ to kafijas dzirnaviņās.
4. Lej katliņā pienu, pievieno sauso pienu, cieti, saldinātāju, karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesē.
5. Krēmā ber “cepumiņus”, sajauc. Traukā klāj pārtikas plēvi un liek ar karotēm sajaukto masu, pieblietē. Liek ledusskapī, lai atdzesējas. Bauda un negrēko!
Uzturvērtība visai porcijai (840 gr) OB = 47,9 gr, OH = 210 gr, T = 39,3 gr, Kcal = 1461
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5,7 gr
OH = 25 gr
T = 4,6 gr
Kcal = 174